Druhy proteínových doplnkov

Druhy proteínových doplnkov

Proteín je jednou z najdôležitejších zložiek v našom tele. Potrebuje to každý, no tí, ktorí sa chystajú vybudovať peknú svalovú hmotu, toho potrebujú veľa. Na trhu je množstvo proteínových doplnkov, ktoré sa líšia svojimi vlastnosťami.

Srvátkový proteín je považovaný za jeden z najlepších doplnkov. Odporúčajú sa všetkým, ktorí chcú budovať svalovú hmotu bez tuku. Urýchľuje aj spaľovanie tukov a prispieva k zlepšeniu stavu obehového systému. Tento typ suplementu je možné použiť po tréningu. Vďaka tomu bude proces regenerácie oveľa rýchlejší.

Kazeín sa získava z kravského mlieka. Vlastnosti kazeínu a srvátky sú si navzájom dosť podobné. Líšia sa v procese uvoľňovania. Kazeín telo trávi dlhšie ako srvátkový proteín. Oplatí sa po ňom siahnuť bezprostredne pred spaním. Treba mať na pamäti, že tento typ suplementu nemôžu dosiahnuť alergici na mlieko a výrobky z neho.

Doplnky HMB – čo spôsobujú

Doplnky HMB sú živiny bohaté na mastné kyseliny s krátkym reťazcom, tvorené z leucínu. Vďaka týmto prípravkom môžete trénovať intenzívne, bez obáv z možnosti rozpadu svalov alebo straty prílišnej energie. Navyše účinne podporia proces redukcie podkožného tuku a zároveň chránia pred katabolizmom.

Vďaka nim je ľahšie získať vysnívanú postavu – vyrysovanú a svalnatú. Používaním takéhoto kondicionéra si môžete byť istí, že rast svalov bude pravidelne napredovať, čo môže byť dobrá správa pre tých, ktorí si cenia systematické dosahovanie ďalších úrovní tvarovania svojho tela. Je to tiež lepšia starostlivosť o doplnenie látok potrebných pre telo, preto by sa takéto prípravky mali užívať v spojení s inými doplnkami.

Mali by obsahovať bielkoviny, sacharidy a aminokyseliny. HMB tiež umožňuje telu oveľa efektívnejšie využívať dodané bielkoviny. Vďaka tomu sa dá mierne znížiť ich spotreba.

Dodatočné doplnenie

Ak chceme začať s dodatočnou suplementáciou vápnika, mali by sme siahnuť po prípravku, ktorý obsahuje nielen vápnik, ale aj vitamín D3 a K2.

Jód je jedným z prvkov, ktoré zohrávajú osobitnú úlohu v ženskom tele. To však neznamená, že to muži nepotrebujú. Tento prvok je nevyhnutný pre naše zdravie.

Ľudia, u ktorých sa objavia nedostatky v joge, sa často cítia unavení. Pre tento stav je typická aj podráždenosť. Je tu aj pocit chladu. Ak máte nedostatok jódu, môže sa u vás vyvinúť hypotyreóza, zdravotný stav, ktorý si vyžaduje liečbu. Treba zdôrazniť, že pri nedostatku tohto prvku nám začína zlyhávať celé telo.

V situácii, keď je nedostatok jódu, si môžete pomôcť doplnkami. Jodid draselný je dostupný v lekárňach a funguje veľmi dobre. Na výber sú aj morské riasy, ktoré sú dostupné v práškovej forme. Treba však pamätať na to, že po takýchto prostriedkoch by ste nemali siahať bez konzultácie s lekárom. Je možné, aby telo nemalo nedostatok jódu, ale jeho nadbytok, ktorý je tiež škodlivý.

Jerzy