Efektívny intervalový tréning

Efektívny intervalový tréning

Ak chcete schudnúť a doteraz sa vám nedarilo zhodiť prebytočný tuk, možno by vás mal zaujať intervalový tréning. O čom je takýto tréning? Ide o striedavé cvičenie rôznej intenzity, od ľahkého až po vysoký tep. Intervalové cvičenia je možné vykonávať behom, jazdou na rotopede a používaním vlastného tela.

Dobrý intervalový tréning by nemal trvať dlhšie ako 30 minút a mal by si dať jednodňovú prestávku. Intervalový tréning dokonale spaľuje prebytočný telesný tuk a posilňuje naše svaly. Príkladom tréningu s intervalmi je napríklad minútový šprint striedaný s ľahkým poklusom, ktorý trvá približne 4 minúty.

Frekvencia opakovania vzoru je 5 až 10 krát v jednom tréningu. Pred začatím intervalového tréningu si pripravte rozcvičku a potom strečing. Intervalový tréning je osobnými trénermi považovaný za jednu z najefektívnejších foriem fyzickej aktivity, ak chceme schudnúť.

Cvičenie s osobným trénerom doma

Niektorí milujú cvičenie s Ewou Chodakowskou, no na našom trhu je viac ľudí, ktorí sú osobnými trénermi a aktívne podporujú ženy v športovaní. Patrí medzi ne Anna Lewandowska a Sylwia Szostak. Prvým je skvelý inštruktor karate a kardio.

Pomocou jej cvičení získava štíhlu, no veľmi dobre tvarovanú ženskú postavu. Okrem toho, trénovaním karate s ňou sa ženy stávajú silnejšími a učia sa sebaobrane. Sylwia Szostak je na druhej strane osobná trénerka špecializujúca sa na silový tréning pre ženy. Dievčatá a ženy sa zvyčajne boja silového tréningu, pretože sa obávajú rastu svalov.

Sylwia na svojom YouTube kanáli ukazuje, že sa nie je čoho báť, ženské svaly fungujú inak a krásne je aj svalnaté ženské telo. Cvičenie doma je dobrou voľbou pre každé dievča alebo ženu. Je to dobrá metóda pre ženy s deťmi, ktoré si medzi povinnosťami nájdu čas na cvičenie, či už s Ewou, Annou alebo Sylwiou.

Flamenco a Salsa

Fyzické cvičenie môže byť nielen nudné, ale aj zaujímavé a rozhýbe naše srdce. Jednou z najlepších pohybových aktivít pre ženy je tanec. Existuje niekoľko desiatok druhov tanca, ale flamenco stojí za pripomenutie. Ak vás pravidelné fitness nudí, stačí sa prihlásiť na kurz flamenca.

Tento tanec je horúcim španielskym majstrovským dielom, ktoré sa dotýka zmyslov a mysle. Žena cvičiaca flamenco nielenže zoštíhli, ale jej telo je ohňom sexepílu. Na hodiny flamenca sa môžete prihlásiť napríklad počas letných prázdnin. Prázdninové tanečné školy organizujú rôzne druhy tanečných kurzov. Ak ste si však neužili elegantné flamenco, možno sa oplatí ísť do Salsy.

Latinské tance posilňujú zadok, brucho a stehná. Pohyby pri tanci sú dynamické a rytmické, preto pracuje celé telo. Salsa a flamenco sú tance, ktoré sa dajú cvičiť vo dvojici alebo sólo. Naučiť sa tancovať je skvelá zábava, úžasné emócie a zvyšovanie hladiny serotonínu v mozgu.

Jerzy