Tréning v rôznych podmienkach

Tréning v rôznych podmienkach

V súťaži dokážete veľmi rýchlo nájsť tú správnu motiváciu na prekonávanie ďalších limitov, no aj od ďalšieho tréningu môžete veľmi rýchlo odradiť. Preto rozhodnutie o kúpe členstva v posilňovni s kamarátom z práce alebo o prihlásení sa na tréningovú sekciu s dobrým kamarátom môže byť rovnako prospešné, ako aj odrádzajúce.

Nepochybne rastie záujem o veľmi odlišné športové disciplíny, a to medzi mladými aj staršími, obyvateľmi dedín a miest. Bez ohľadu na infraštruktúru sa dnes dá praktizovať pomerne veľké množstvo rôznych športov. Prirodzene, v mestách je väčšia infraštruktúra a väčšinou je na vyššej úrovni, čo umožňuje organizovať aj také kluby a oddiely ako ľadový hokej, rýchlokorčuľovanie či športová akrobacia.

Ale bez ohľadu na to, aké máte možnosti a pozadie, kľúčom k úspechu je motivácia. V posledných rokoch sa zlepšili aj možnosti komunikácie, vďaka čomu nie je veľkou výzvou ani cestovať niekoľko desiatok kilometrov na tréning či zápas.

Tréning s priateľmi a kolegami

Autotréning je často argument, ktorý ľudí väčšinou odradí od toho, aby na sebe začali pracovať. V posilňovni, posilňovni, pri behu či bicyklovaní musíte často stráviť niekoľko desiatok minút až dve hodiny, čo je určite pre niektorých ľudí výzva.

Preto sa stáva čoraz viac módou organizovať špecifické podporné skupiny medzi priateľmi alebo kolegami a skupinový nákup vstupeniek do posilňovne alebo na kúpalisko. Organizovanie následných výjazdov a motivovanie sa k tréningu má prispieť k zlepšeniu výsledkov a zároveň eliminovať tých, ktorí si nájdu výhovorku, aby už na individuálny tréning nešli.

Žiaľ, v mnohých situáciách v skupine cvičiacich spolupracovníkov je rozdelenie na silnejších a menej odhodlaných aj dosť rýchle a niekedy tí, ktorí majú problémy s motiváciou, demotivujú aj zvyšok skupiny, čo ich v konečnom dôsledku odvádza od pravidelného cvičenia. . Z tohto dôvodu sa oplatí viackrát zvážiť výber partnerov na tréning.

Nič také ako ranný tréning

Zatiaľ čo väčšina ľudí má nočnú moru, že sa každé ráno chystajú do práce a predierajú sa dopravnými zápchami, skupina zariadi pokojný začiatok. Vôbec nie sú nezamestnaní, práve naopak, často pracujú oveľa viac ako vyššie popísaní ľudia a často ospalí už od rána. Spomínaná skupina vstáva skôr ako títo ospalí ľudia. A cvičenia. Niektorí behajú, iní cvičia ráno jogu alebo pilates.

Zdalo by sa, že sa to nedá. Nájsť si hodinu navyše alebo aj štvrťhodinu. Mnohým sa to však podarí. Hlavne kvôli dobrej organizácii času. Vstávajú hneď po zaznení budíka a niekedy aj bez neho. Vyžadujú si čas na aktívne ráno. Potom raňajky a ide sa.

Vďaka rannej aktivite sú plne prebudené, okysličené, a teda koncentrované. Svoje povinnosti si plnia efektívnejšie, pretože nestrácajú čas vstávaním s rannou kávou. Takýto aktívny štart každého dňa buduje formu a zároveň vám dodáva energiu. Zlepšuje tiež postoj k výzvam, ktoré čakajú v nasledujúcich 24 hodinách.

Jerzy